Over organisaties strategie ontwikkeling

Stel je eens voor dat je een helder beeld hebt waar je naar toe wilt, de juiste manier hebt gevonden om daar te komen, en dat bereikt in een plezierige harmonie met jouw omgeving. Dat wil toch iedereen?

Ik help jou als leider om de slagkracht van jezelf, jouw team, of zelfs jouw hele organisatie te vergroten èn tegelijkertijd meer rust en plezier te hebben.

Organisaties veranderen continu

Het veranderen van organisaties is een continu proces. Aanpassen aan een snel veranderende omgeving. Het leidt vaak tot het herzien van de visie en missie, het aanpassen van de strategie, het veranderen van de structuur, het veranderen van de processen en middelen, en verwachten dat mensen daarin meegaan.

 

Mensen in beweging

Het succes van organisaties wordt voor een groot deel bepaald door mensen. Dit geldt met name voor verandertrajecten. Een zinvolle en succesvolle transformatie is het doel van verandering. Maar hoe krijg je mensen mee? Met het antwoord hierop heb ik veel ervaring.

Co creatie

Ik help en ondersteun organisaties met advies en interventies die bijdragen aan succes. Daarbij werk ik altijd nauw samen met de opdrachtgever. Ik noem dit co-creatie. Van ontwerp tot succesvolle implementatie is mijn domein. Van missie tot executie is mijn speelveld. Mensen in beweging krijgen is mijn kracht. Strategie met opgerolde mouwen is mijn stijl.

Persoonlijk leiderschap = meesterschap

Professioneel organisatieadvies kan elke organisatie – groot of klein – voorzien van revolutionaire inzichten die kunnen leiden tot toekomstgerichte strategieveranderingen. Natuurlijk is de toekomst onzeker, maar ik bied inzicht in deze onzekerheid. Zo bent u voorbereid – en dus flexibeler. Of het nu gaat om jouw gemeente, jouw start-up, jouw eigen onderneming of de organisatie waar jij leiding aan mag geven: elke organisatie is gebaat bij stabiliteit en perspectief.

0