ontwikkeladvies nl leert door

Iedereen in Nederland kan per 1 december weer gebruikmaken van de subsidieregeling ‘NL leert door’. Dat betekent dat iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt in aanmerking komt voor een gratis ontwikkeladviestraject t.w.v. € 700,-.

De arbeidsmarkt verandert en voor veel beroepen is de toekomst onzeker. Vraag je je weleens af hoe toekomstbestendig je baan is? Zou je meer voldoening uit je werk willen halen? Of ontdekken wat je écht wil? Het loopbaanadviestraject helpt je hierbij.

Tijdens vorige ‘NL leert door’-regelingen heeft HARMEN niet meegedaan. Waarom nu wel?

Vrijdagmiddag werd ik gebeld door Erik, met de vraag of ik – als coach – ook mee doe aan de gratis ontwikkelgesprekken in het kader van de regeling ‘NL Leert Door’. Mijn antwoord was ‘nee, tot nu toe nog niet’, net als bij de vorige regelingen. Er klonk een hoorbare teleurstelling aan de andere kant van de telefoon.

Natuurlijk vroeg ik door, naar de redenen achter de zucht. Erik gaf aan dat hij veel behoefte had aan die ontwikkelgesprekken. Om zijn loopbaan weer eens onder de loep te nemen. Om te herijken. Om geïnspireerd te worden. En Erik gaf aan dat hij dat ook eigenlijk heel graag met mij zou willen doen.

Dat heeft mij aan het denken gezet over mijn eigen keuzes. Waarom zou ik niet meedoen aan de regeling? Ik onderzocht snel of de subsidie aan Erik toegekend zou worden wanneer hij door mij begeleid zou worden. Dat bleek het geval. Dus zei ik ja. Natuurlijk doe ik dat voor Erik. En wanneer ik dat doe voor Erik, waarom dan niet voor anderen?

Een snelle rondvraag bij wat relaties leerde dat die behoefte niet alleen bij Erik bestond. Zaterdagmiddag stond de teller op 12 mensen die heel graag die gratis ontwikkelgesprekken met mij willen voeren!

Ik heb besloten dat ik maximaal 25 mensen kan begeleiden binnen deze regeling.

Wil jij ook in aanmerking komen voor gratis ontwikkelgesprekken met mij? Laat mij dat dan zo snel mogelijk weten! Wanneer je dat vandaag of morgen nog doet, kan ik je direct bij de opening van de nieuwe regeling aanmelden. Dat geeft nog geen enkele verplichting, maar zo weet je wel zeker dat je niet te laat bent. Ik leg je hieronder uit hoe je je jouw plekje kunt reserveren.

Hoe kun je jouw plekje reserveren? 

De aanvraag en afwikkeling van de subsidie verloopt via mij. Je mag van de overheid de subsidie dus niet zelf aanvragen.

Om gebruik te kunnen maken van het gratis ontwikkeladvies van €700,- kun je je aanmelden via deze knop:

Zet in de email duidelijk:
– Ja, ik wil graag gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies bij HARMEN
– Jouw voor- en achternaam
– Jouw emailadres
– Jouw geboortedatum
– Jouw BSN nummer

Zodra ik dat van jou heb ontvangen, meld ik jou aan voor de subsidie. Jij krijgt dan een email van NL Leert Door om jouw aanvraag compleet te maken en te bevestigen. Dan is jouw aanmelding compleet en de subsidie gegarandeerd.

Vervolgens kun je zelf een afspraak maken voor een eerste intake over jouw vragen, jouw wensen en het proces via deze knop:

Let op….ik heb binnen deze regeling ruimte voor maximaal 25 mensen. Wil je gebruik maken van deze regeling en door mij begeleid worden? Laat dan dan zo snel mogelijk weten! Het liefste voor 1 december aanstaande!

Wat is de ‘NL leert door’–regeling precies? 

Het idee achter de ‘NL leert door’-regeling is om mensen inzicht te geven in hun kansen op de arbeidsmarkt. De overheid heeft hier subsidie voor vrijgemaakt, wat betekent dat zo’n 50.000 mensen gebruik kunnen maken van een gratis loopbaanadviestraject. De regeling kan vanaf 1 december 2020 officieel worden aangevraagd.   

Voor wie is deze ‘NL leert door’-subsidie? 

De ‘NL leert door’–subsidie is niet alleen beschikbaar voor wie door de coronacrisis zonder werk zit, maar voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd die daar behoefte aan heeft. Dus of je nou een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk. 

Hoe ziet zo’n ‘NL leert door’-traject eruit? 

Er is een aantal voorwaarden gesteld aan een ‘NL leert door’-ontwikkeltraject:

  1. Je doet eerst een intake om te kijken waar je nu staat.   
  2. Het adviestraject moet uit meerdere adviesgesprekken bestaan van in totaal minimaal 4 uur.     
  3. Het traject moet worden begeleid door een onafhankelijke en professionele loopbaanadviseur.
  4. Uiterlijk vóór het laatste adviesgesprek maak je een (online) arbeidsmarktscan.
  5. Het ontwikkeladvies en de scan geven inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en loopbaanmogelijkheden.

Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor aanvragers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de administratieve afhandeling ervan via mij.

Wat is de deadline voor aanmelding?

Ik kan per 1 december de aanvraag voor je doen. Indien de aanvraag is goedgekeurd, kun je een paar dagen later starten met het traject. In totaal is er budget voor 50.000 trajecten. Dat lijkt misschien veel,  maar men verwacht dat de subsidiepot snel leeg is. Ik adviseer je daarom om jouw plek vandaag alvast te reserveren!

Ik wens jou genoeg!

Harmen Stakenburg

Spread the love

0