Zelfs mijn bank is duurzaam

Beste relatie,
 
Ik eet al een paar jaar plantaardig en ik voel mij daar goed bij. Ik probeer (met de nadruk op ‘probeer’) bewuste en duurzame keuzes ook door te trekken in mijn dagelijks leven. Bewuste keuzes maken gaat verder dan alleen maar je voedingspatroon. Heb jij wel eens stil gestaan bij de duurzaamheid van jouw bank? Ik wel. Daarom heb ik besloten om mijn contract met de ING-bank op te zeggen en over te stappen naar een andere bank. 
 

In Nederland kun je kiezen voor 2 duurzame banken. ASN bank en Triodos bank. Deze duurzame(re) banken investeren hun (of beter gezegd jouw) geld in projecten en bedrijven met een maatschappelijk belang. Geen olie, gas, kolen of megastallen, maar ontwikkelingssamenwerkingen, projecten rondom milieubevordering, culturele en sociale bedrijven en gezondheidsinstellingen. Dit zijn allerlei dingen die veel meer aansluiten bij een groene en duurzame leefstijl.

 
ASN bank is onderdeel van de Volksbank en is de grootste duurzame bank van Nederland. ASN bank investeert in duurzame energie en in broeikasgasarme economie. Denk aan windparken en bedrijven zoals Tesla (een Amerikaanse producent van elektrische auto’s). ASN bank is 100% klimaatneutraal (met haar kantooractiviteiten, via eigen voorzieningen en opwekking zonnepanelen en compensatieprojecten) en heeft als doel dat ook al hun investeringen in 2030 netto klimaatneutraal zijn. Dat duurt nog wel even, maar ik vind het een mooi streven.
 
Mijn privé bankzaken liepen al via de ASN bank. Met ingang van vandaag lopen ook al mijn zakelijke bankzaken via de ASN bank. Ik wil jullie dan ook vragen om mijn bankgegevens in jullie systeem te wijzigen. Staan er nog facturen open waarop mijn oude banknummer staat? Geen probleem. Dat kun je voor die facturen nog gewoon gebruiken. Alle nieuwe facturen zullen worden voorzien van het volgende rekeningnummer:
 
NL71 ASNB 0781 2388 54
 
Passen jullie dit aan in jullie administratie?
 
Dank je wel!

Ik wens je genoeg, 

Harmen Stakenburg

Spread the love

0