…. zo’n moment waarop je terugkijkt met een gevoel van instant-energy. Iets dat dan wel als werk betiteld kan worden, maar dat jou zoveel energie gaf dat je door alleen het terugdenken daaraan alweer midden in die energie zit. Mijn optreden voor het Young Bankers Network van de Deutsche Bank was zo’n moment.

Deutsche Bank Young Network is een platform voor Deutsche Bankers tot 36 jaar die vanuit Nederland werken. Het netwerk geeft informatie over de wereld van Deutsche Bank en biedt leden de kans om hun netwerk uit te breiden en in persoonlijke ontwikkeling te investeren. De organisatie rust op vier pilaren: Business, Career Development, Events & Networking en CSR & HR. De kracht van deze structuur is gelegen in synergie; iedere pilaar genereert namelijk content en organiseert activiteiten voor het netwerk.

In een tijd waarin door schandalen en crisis de loopbanen van de eens zo gevierde bankmedewerker op mondiaal niveau tot een stilstand leken te komen, maakte deze bank zelf ook een heftige reorganisaties mee. Dit had een enorme impact op de gemoedsrust en het vertrouwen op eigen kunnen van de jongeren bij de bank. Vanuit mijn partnership bij Triceps waren wij – door Executive Search en Coaching – bekend bij het management van deze bank.

Bijna 100 jonge bankmedewerkers. Van receptie tot management. Van ‘al lang bij de bank’ tot ‘net begonnen’. Geen stoel aanwezig, maar allemaal staand in de Boardroom van de Oval Tower. En allemaal enthousiast luisterend en pratend. Absorberend en delend. Kritisch en meegaand. En allemaal actief deelnemend aan alle onderdelen van de bijeenkomst. Ook de lastige onderdelen. Met als meest lastige onderdelen; het bellen naar een willekeurige bekende met de vraag ‘waar vind jij eigenlijk dat ik heel goed in ben?’. Voor sommigen lastig. Voor velen spannend. Niet alleen het vragen zelf, maar ook het daarna delen in de groep. Maar iedereen – iedereen- deed mee. En iedereen was aangenaam verrast door wat ze te horen kregen.

Als gevolg van onze betrokkenheid bij de bank werden wij door het Young Network gevraagd een bijeenkomst voor hun leden te verzorgen. Doel van deze bijeenkomst: geef onze leden een nieuwe, energieke blik op hun eigen loopbaan. Dat er een grote behoefte aan visie op loopbanen en daarmee de nodige interesse was, dat was geen verrassing. Dat de bijeenkomst echter zo goed bezocht werd dat zelfs de Boardroom – de grote zaal van de Oval Tower – helemaal vol zat, overtrof echter zelfs onze verwachtingen.

Met dit netwerk willen we meerwaarde creëren voor zowel jonge Deutsche Bankers als Deutsche Bank zelf. Het netwerk helpt jonge Deutsche Bankers hun horizon te verbreden, van anderen te leren, ervaringen te delen en nieuwe kansen te verkennen. Daarnaast vormt het platform een klankbord voor de organisatie.

Direct na afloop – tijdens de gezamenlijke BBQ – kregen wij al veel fijne reacties. Deze reacties werden de dag erna nog eens bevestigd door Jochem Donker, de voorzitter van het Netwerk.

Beste Harmen,

Nu ‘the day after’ kijk ik met enorme voldoening terug op gisteren. Dank zij jullie bijdrage is het event echt een groot succes geworden.

Ik heb niet alleen gisterenavond maar vooral ook vandaag heel veel positieve reacties mogen ontvangen. Mensen gaven te kennen het een uitermate goede bijeenkomst te hebben gevonden met de BBQ als een perfecte afsluiting! Dit in combinatie met de enorme opkomst maakt het compleet.

Bij deze dan ook nogmaals heel erg bedankt!!

Kind regards,

Voor liefhebbers – en zeker ook voor mijzelf – heb ik met plezier de presentatie beschikbaar gemaakt. Hoewel de magie van het moment niet gevangen kan worden in film, geeft het een indruk van deze bijzondere energievolle bijeenkomst. Een ruim 1,5 uur durende energizer….gevangen in een fimpje van 10 minuten.

Bekijk de film het liefst op volledig scherm en met de muziek aan.

Enjoy!

Ga naar de film…

 

Ik wens je genoeg, 

 

Harmen Stakenburg

Spread the love

0