Jouw Elevator Pitch toevoegen aan jouw LinkedIn profielfoto?

Je kunt nu naast je profielfoto ook een video aan je profiel toevoegen. Als Elevator Pitch bijvoorbeeld. Het toevoegen van zo’n korte introductievideo draagt verder bij aan de geloofwaardigheid van jouw profiel en versterkt jouw persoonlijke merk (lees ook eens mijn artikel “het merk ik“.

Wanneer mensen op jouw LinkedIn profiel komen zien ze dat jij niet alleen een profielfoto, maar ook een profielvideo hebt, doordat jij een blauwe cirkel hebt rond jouw profielfoto. Daarnaast wordt jouw profielvideo getoond als een klein mini-videotje van drie seconden, zonder geluid. Na die drie seconden zien ze jouw profielfoto weer. Mensen kunnen jouw hele video – jouw elevator pitch – bekijken door op jouw profielfoto te klikken. Dan wordt de video in een nieuw scherm met geluid afgespeeld. 

Zit jij achter jouw laptop en heb je geen idee waar je zo’n video kunt toevoegen? Dat klopt! Dat kan alleen via de mobiele LinkedIn-app op jouw telefoon.

Hoe doe je dat nu precies, een profielvideo toevoegen?

Stap 1; Tik op je profielfoto en tik vervolgens op ‘Bekijk profiel’.

Stap 2; Tik op het ‘plusje’ op jouw profielfoto en  tik vervolgens op ‘Profielvideo toevoegen’.

Stap 3; Vanaf hier kunt je een nieuwe video opnemen of een bestaande video uploaden. Let op dat je de camera- en microfoontoegang moet inschakelen om een profielvideo op te nemen. Om op te nemen; tik op de opnameknop om een profielvideo op te nemen. Op te uploaden; tik op het pictogram Galerij om een bestaande video uit jouw galerij te uploaden.

Belangrijk om te weten:
De video moet minimaal drie seconden lang en mag maximaal 30 seconden lang zijn. Een echte elevator pitch dus. Voor een ritje van de begane grond tot de tweede verdieping. Wees dus to-the-point! 

Stap 4; Na het opnemen kan je een voorbeeld van je profielvideo bekijken. Selecteer dan 
voor wie de video zichtbaar is door linksonder op het pictogram ‘Zichtbaarheid’ te tikken. Je kan daarbij kiezen uit ‘alle LinkedIn-leden’ en ‘alleen contacten’. 
Maak je geen keuze, dan kiest LinkedIn voor de standaard instelling ‘alle LinkedIn-leden’.

Stap 5; Net als je misschien kent van Instagram, kun je er voor kiezen om stickers en tekst toe te voegen. Dit is optioneel en zeker geen verplichting. Sterker nog…vraag je af of het toevoegen van tekst of stickers bijdraagt aan de kracht van jou merk!

Stap 6; Tik op ‘Volgende’ om jouw profiel te delen. Dat doe je vervolgens door te tikken op ‘Delen met profiel’. Nu wordt jouw video gedeeld met jouw netwerk!

Wil je jouw video aanpassen of verwijderen?

Je profielvideo bekijken, bewerken of verwijderen doe je zo;

Tik op je profielfoto en tik vervolgens op ‘Bekijk profiel’.

Tik op je profielfoto en tik vervolgens op ‘Bekijk of bewerk profielvideo’.

Vanaf hier kun je:
– Analytics bekijken: je kunt zien hoeveel mensen jouw profielvideo hebben bekeken.
– Voorbeeld bewerken: tik op het pictogram ‘Meer’ in de rechterbovenhoek om voorbeeld te bewerken.
– Vervangen: tik op ‘Vervangen’ om een ​​nieuwe video toe te voegen
– Verwijderen: Tik op het pictogram ‘Meer’ rechtsboven om jouw profielvideo te verwijderen.

Eerst zien hoe zo'n Elevator Pitch er uit ziet?

Wil je eerst zien hoe zo’n elevator pitch op LinkedIn er uit ziet? Kijk dan eens naar mijn Elevator Pitch. Dan kan via onderstaande knop. Laat je weten wat je er van vindt?

Spread the love

0