Over mijn visie mijn missie leiderschap team ontwikkeling coaching interim headhunting

Mijn missie is om jou te helpen ontdekken wat jouw manier is om naar de wereld te kijken. Om jou te helpen ontdekken wat jouw waarheid is. Wat werkt voor jou. Om jou te helpen met aandacht te kijken naar het hele plaatje en zo ruimte te laten ontstaan voor ontwikkeling. Omdat het voor jou werkt. In jouw organisatie. In jouw werk. In jouw leven.

Harmen Stakenburg leiderschap en coaching

Waarom ik doe wat ik doe

Gedurende mijn jarenlange recht-toe-recht-aan carrière in corporate HR heb ik veel geleerd over organisaties. Over structuren. Over mensen. Daarnaast heb ik geleerd over de beperkte houdbaarheid van bestaande organisatie- en leiderschapsmodellen. Gevoed door een enorme loyaliteit voor mensen, hard werken en een groot verantwoordelijkheidsgevoel raakte ik meer en meer verwijderd van mijzelf. Iedere 3 tot 5 jaar een nieuwe baan. Iedere 3 tot 5 jaar een nieuwe organisatie. Steeds een beetje groter, steeds een beetje meer verantwoordelijkheid, steeds een beetje meer salaris. En steeds verder weg van wat mij echt drijft. Verder weg van mijn waarden. Van wie ik ben.

Ik begon te zoeken naar wat ik ècht belangrijk vind. Naar mijn eigen stem. Ik leerde dat het niet gaat om het volgen van de waarheid van anderen, maar om het volgen van mijn eigen waarheid. Als ik alleen bezig ben met erkenning van buiten raak ik bij mijzelf vandaan en kan ik niet handelen vanuit innerlijk weten.

Ik leerde over intuïtie en raakte er van overtuigd dat intuïtie niet iets zweverigs is of onpraktisch, maar juist iets is wat vanzelfsprekend bij het leven en bij leiderschap hoort. Ik geloof er in dat ontwikkeling begint met bewustzijn. En bewustzijn met reflectie. Ik vind het geweldig om met jou te werken aan jouw bewustzijn en ontwikkeling. Reflecteren, bewust worden en ontwikkelen moet je zelf doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Soms heb je twee mensen nodig om met jezelf te praten. 

Wanneer ik om mij heen kijk zie ik een wereld die uit fragmenten lijkt te bestaan. Zonder duidelijke samenhang. Het vermogen om te zien wat dingen betekenen is verloren gegaan. Wijsheid is door kennis verdrongen. Kennis is door informatie verdrongen. Stukjes informatie, brokken data. Wij willen ons identificeren met de wereld als geheel, maar gaandeweg is de aandachtige manier – die niet naar het hele plaatje kijkt – het over gaan nemen.  Wij zijn gaan geloven dat dat de juiste manier is om naar de wereld te kijken. 

Mijn missie is om jou te helpen ontdekken wat jouw manier is om naar de wereld te kijken. Om jou te helpen ontdekken wat jouw waarheid is. Wat werkt voor jou. Om jou te helpen met aandacht te kijken naar het hele plaatje en zo ruimte te laten ontstaan voor ontwikkeling. Omdat het voor jou werkt. In jouw organisatie. In jouw werk. In jouw leven.

Leiderschaps- en teamontwikkeling

Ik help jou en de managers van jouw organisatie om leiders te worden. Door korte intensieve programma’s of langere termijn trajecten help ik jou en jouw team betere besluiten te nemen. Om vanuit een gezamenlijke basisveiligheid te werken aan vertrouwen, samenwerking, betrokkenheid en verantwoordelijkheid op weg naar nog betere gezamenlijke resultaten. 

Coaching & loopbaanbegeleiding

Soms heb je twee mensen nodig om met jezelf te praten. In jouw baan en in jouw loopbaan. Ik help jou om de juiste antwoorden te vinden door de juiste vragen te stellen. Om zo jouw beperkende overtuigingen, jouw beeld van de werkelijkheid in het licht te zetten. Ik help jou om verbinding te maken tussen  jouw hoofd en jouw hart. Vanuit aandacht kijken. Naar het hele plaatje. In verbinding met jezelf. En met jouw omgeving.

Interim HR- & verandermanagement

Een strategische heroriëntatie, een nieuwe manier van werken, een fusie of reorganisatie betekent organisatieverandering. HR heeft daarbij een belangrijke rol, omdat strategievorming veel meer is dan om de zoveel jaar een nieuw plan maken. Strategie gaat over het vermogen om te vernieuwen. Niet vandaag. Niet morgen. Continu.

Ik geef niet alleen advies over, maar begeleid ook zelf transities. Ik help jou daarbij om de vaardigheden te creëren die jouw organisatie, jouw team, jouw mensen in staat stellen zichzelf en het bedrijf continu te vernieuwen.

Als interim HR- of verandermanager begeleid ik deze veranderprocessen effectief, zodat de strategische doelen van jouw organisatie worden gerealiseerd.

Search, vast & interim

Ik verbind leiders. Met henzelf. Met hun omgeving. Vanuit die verbinding weet ik ook leiders met organisaties te verbinden. Omdat ik de mensen echt ken. Omdat ik de organisaties echt ken. Omdat ik als geen ander in staat ben  om de vraag achter het antwoord te vinden, weet ik altijd de juiste mensen aan de juiste uitdagingen te verbinden. Voor langere tijd of voor kortere tijd. Voor vaste dienstverbanden of tijdelijke opdrachten. 

0